Welkom op de site van de Joodse gemeente Breda


SjoelgevelDe Nederlands Israëlitische Gemeente (NIG) Breda is een kleine maar actieve en bloeiende joodse gemeenschap, die deel uitmaakt van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (http://www.nik.nl/). Foto: Yitschak van Praagh

West Brabant

De gemeente bestrijkt heel West-Brabant, telt ongeveer 50 leden en bezit een synagoge in het oude historische centrum van Breda. Bij alle joodse feestdagen komen de gemeenteleden bij elkaar in de synagoge. Door het jaar heen worden er sjabbatdiensten georganiseerd.

Culturele Evenementen

Daarnaast vinden regelmatig culturele evenementen plaats, zoals tentoonstellingen, muziekuitvoeringen en literaire bijeenkomsten.  Met de niet-joodse buitenwereld worden vele contacten onderhouden.

Excursies

Regelmatig zijn er excursies, waarin verteld wordt over jodendom en synagoge. Ook is in de synagoge een joodse bibliotheek gehuisvest. De openingstijden van de bibliotheek kunt u vinden door op bibliotheek  te klikken. De vereniging “Vrienden Synagoge Breda” organiseert enige malen per jaar lezingen en bijeenkomsten over joods-culturele onderwerpen.


 

 

 

 

 

 

 

login / aanvragen

headerfoto: Y. van Praagh